Néma szelet

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
4 tojássárgája, 28 dkg porcukor, 10 ek. víz, 10 dkg darált dió, 1 sütőport, 20 dkg liszt, 4 tojásfehérje.
Krémhez: 4 ek. liszt, fél liter tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs. vanília.
Mázhoz: 3 dkg kakaó, 10 dkg porcukor, 4 ek. víz, 3 dkg vaj.


Elkészítése:
A tojássárgáját kikavarjuk a porcukorral, folyamatosan hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőport és a lisztet, végül a tojások felvert habját. Előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez a lisztet a fél liter tejjel sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat a porcukorral kikavarva és a vaníliát.
A mázhoz a kakaót a porcukorral és a vízzel felfőzzük, majd belekeverjük a vajat és a krém tetejére kenjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel