Római szelet

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 3/4 vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, körülbelül 1,5 dl  tej.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 6 dl tej, 1 csoki és 1 citrom ízű pudingpor.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsolunk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukrot, a tojássárgáját, a szódabikarbónát és a tejet, utána 3 lapot sütünk belőle.
A vajat kikavarjuk a porcukorral és kétfelé osztjuk a krémet.
3 dl tejjel felfőzzük a csokis pudingport, majd állandó keverés mellet teljesen hidegre kihűtjük, apránként beledolgozzuk a krém egyik felét.
A maradék 3 dl tejjel felfőzzük a citrom ízű pudingport, ezt is teljesen hidegre kihűtjük és belekavarjuk a krém másik felét.
Az alsó lapra a csokis krémet tesszük, a 2. lapra a citromos krémet kenjük, végül a 3. lapot csokimázzal vonjuk be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel