Skót krémes

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 sütőpor, fél dl tej.
Krémhez: 3 tojássárgája, 25 dkg porcukor, kevés tej, 2 cs. vanília, 10 dkg liszt, 1 l tej.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
A tojássárgáját a porcukorral jól kikavarjuk, néhány csepp tejet adunk hozzá, majd belekeverjük a vaníliát, a lisztet és a tejet, mindezt csomómentesre keverjük.
Tűzre tesszük és krémmé főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a tojások kemény habját nagyon óvatosan.
Végezetül megkenjük vele a lapokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel