Rumos szelet 2

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: fél kg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 sütőpor, kevés tej.
Töltelékhez: 1 dl vaníliás tej, 1 dl rum, 2 ek. lekvár, 2 ek. kakaó, 10 dkg vaj.
Tetejére: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor.


Elkészítése:
A lisztből, zsírból, porcukorból, a 3 tojássárgájából, sütőporból és kevés tejből tésztát gyúrunk. 3 egyenlő részre osztjuk, majd kisütjük a lapokat.
1 tésztalapot összetörünk, a vaníliás tejben megáztatjuk, hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaót és a vajat, majd habosra keverjük, megtöltjük vele a 2 megmaradt tésztalapot.
A tetejét a tojásfehérjéből és a porcukorból tűz fölött főzött habbal vonjuk be.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel