Kókuszos citromos torta

2010. ápr. 16. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kókuszos citromos torta, a felhő kókuszkrémes, tejszínhabbal bevonva, a napocska citrom ízesítéstű, mindkettő vanília pudingos tésztával.
Kókuszos citromos torta
Hozzávalók:
Felhőhöz: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 3 kávéskanál sütőpor, 6 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 csomag kókuszos pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, 6 dl tej, fél flakonnyi kókuszaroma vagy ízlés szerinti kókuszreszelék.
Tetejére és az oldalára: 3 dl Hulala tejszínhab, 1 evőkanál zselatin, 1 dl víz, kókuszreszelék.
Naphoz: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 3 kávéskanál sütőpor, 6 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 1 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint egy kis citromaroma.
A napocska díszítéséhez még sárga színű ételfesték.


Elkészítése:
A lapokat egyenként süssünk meg a felhőhöz és a napocskához. A felhőhöz egy kb. 35x27 cm-es tepsit, a napocskához pedig 26 cm átmérőjű kerek tortaformát használtam. Minden laphoz 3 db tojásfehérjét apránként felverünk 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, az 1 kk. sütőporral elkevert 2 cs. pudingport. Sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémeket. A felhőhöz kókuszos krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a pudingport összekeverjük a cukorral, majd csomómentesre a tejjel, sűrűre főzzük, és hideg vízfürdőben állandó keverés közben kihűtjük. A vajas krémhez hozzákeverjük a pudingot, majd még ízesítjük a kókuszaromával.
A kész szögletes formájú lapokat egymásra tesszük, majd kirajzolunk belőle egy felhőt, és megkenjük a fenti krémmel.
A tetejéhez a zselatint feloldjuk a vízzel, majd felmelegítjük, hogy elolvadjon és langyosra hűtjük. Közben a tejszínhabot keményre felverjük, hozzáöntjük a zselatint, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát, jól beszórjuk kókuszreszelékkel.
Az elkészült kerek tortalapból fél napocskát rajzolunk, hogy illeszkedjen a felhőhöz. A krémjénél ugyanúgy járunk el, mint a kókuszosnál, csak itt a citrom héjjal, a citrom lével, és esetleg még aromával ízesítjük. Megkenjük vele a lapokat úgy, hogy hagyjunk a díszítéshez egy keveset, amibe sárga színű ételfestéket keverünk, ezzel vonjuk be a napocska tetejét és oldalát. Hozzáillesztjük a felhőhöz, ha nem illik oda pontosan, kiegészítjük még sárga krémmel. Jól behűtjük tálalás előtt.



Megjegyzés:
Ezt a tortát a lányom szülinapjára készítettem. Mivel meteorológusnak tanul, így innen jött az ötlet a felhőhöz és naphoz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel