Grissini 2 recept

2010. jún. 8. | 1 megjegyzés | Címkék: ,

Grissini 2
Hozzávalók ( 12 főre ):
50 dkg búzaliszt, 1 kocka vagy tasak élesztő, 1 teáskanál só, 1 teáskanál porcukor, 1,25 dl natúr joghurt, 2 teáskanál zöldfűszer keverék ( például: bazsalikom, oregáno, lestyán, metélőhagyma, stb. ), 1 dl olívaolaj, 1,5 dl langyos víz.


Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, vagy ha tasakos élesztőt használunk, azt egyből lehet a lisztbe keverni. A lisztben elkeverjük a felfuttatottat élesztőt, vagy tasakosat, majd a többi hozzávalót is és sima tésztává gyúrjuk.
Meleg helyen kelesztjük amíg megnő, körülbelül 20 - 30 perc.
A tésztát átgyúrjuk, utána vékony rudacskákat sodrunk belőle, olyan vastagra és hosszúra, amilyet szeretnénk. A vastagabbak kicsit jobban megnőnek a sütés alatt, a vékonyabbaknál ez nem annyira feltűnő.
A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ott további 20 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 10 - 15 percig, gázon 4 - 5 fokozaton sütjük.


Forrás: Nosalty.hu - Grissini 2 zöldfűszeres

1 megjegyzés:

Angéla írta...

Szeretném még egyszer megköszönni Jankának, hogy kitehettem a receptjét.
Nagyon finom, filmnézés közben jó kis rágcsálni való.

Megjegyzés küldése

Fel