Húsvéti francia narancsos szelet

Húsvéti francia narancsos szelet, kevert tésztás, tejtermék mentes sütemény, mandulaforgáccsal és tojásfehérjehabbal.
Húsvéti francia narancsos szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 8 tojás, 25 dkg cukor, 15 dkg olvasztott vaj, 2 darab narancs, 15 dkg liszt, 15 dkg étkezési keményítő, 1 csomag sütőpor, 10 dkg mandulaforgács.
Locsoláshoz: 1,5 dl narancslé, 1 evőkanál kristálycukor.
Habhoz: 3 tojásfehérje, 5 evőkanál porcukor.


Elkészítése:
A 8 tojást szétválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A vajat kissé megolvasztjuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük, majd a liszttel, a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, utána a tojásmasszához adjuk.
A megmaradt 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és a langyos vajjal a tésztához keverjük.
A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, olvasztott vajjal megkenjük valamint vágott mandulával behintünk. A tésztát rátöltjük a mandulás alapra és a tetejét elsimítjuk.
A süteményt 50 perc alatt aranybarnára sütjük, ezt követően 10 percig a sütőben hagyjuk.
A narancslevet a kristálycukorral összekeverve kissé felmelegítjük.
A süteményt tálra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt. Egy hurkapálcával több helyen beleszúrunk. A megmelegített narancslevet rálocsoljuk a tésztára, hogy egy kicsit beigya.
A habhoz a 3 tojásfehérjét gőz fölött apránként adagolva a porcukorral jó kemény habbá verjük, majd a tészta tetejére simítjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük a tojáshab miatt, végezetül tetszés szerint díszíthetjük reszelt narancshéjjal vagy csokidísszel.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Kellemes Ünnepeket :)

Megjegyzés küldése

Fel