Vaníliás gyűrű recept ( Betti - féle )

2011. júl. 28. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Vaníliás gyűrű recept, tejmentes süteményt, vanília ízű tésztával és csokoládémázzal lekenve.
Vaníliás gyűrű
Hozzávalók:
Tésztához: 70 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj, 25 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál só.
Csokoládémázhoz: 4 evőkanál liszt, 24 evőkanál kristálycukor, 12 evőkanál víz, 8 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál olaj, pár csepp ecet.


Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a sóval összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap meglisztezett gyúrólapra téve körülbelül 8 mm vastagságúra nyújtjuk és tésztaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, közepes lángon 12 percig sütjük.
Közben a csokimázhoz valókat, azaz a lisztet, a cukrot, a vizet és a kakaóport egy tálba téve tűzön kavargatjuk, míg a cukor fel nem olvad és sűrű csokis massza nem lesz belőle.
Végezetül a tűzről levéve és langyosra hűtve beletesszük az olajat valamint az ecetet is.
A kész karikák egyik oldalt belemártjuk a masszába és száradni hagyjuk. Ha a csokimáz menet közben besűrűsödik akkor újra melegítjük.
Ízlés szerint színes cukorral díszíthetjük.



Megjegyzés:
Ha nincs olyan szaggatónk, amilyen a vaníliás karika, akkor egy nagyobb átmérőjű kör alakú szaggatóval korongokat szaggatunk és ezek közepét egy kisebbel újból kiszúrjuk.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szép

Megjegyzés küldése

Fel