Karamellás almás pite

2013. ápr. 18. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Karamellás almás pite, kevert tésztás sütemény, mézeskalács fűszerkeverékkel.
Karamellás almás pite
Hozzávalók:
2 tojás, 20 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipetnyi só, 2 dl olaj, 3 dl natúr joghurt, 10 dkg vaj, 4 darab közepes alma.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 x 30 cm -es tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.

A tojásokat habosra keverjük a kristálycukor felével.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót.
A cukros tojásba belekeverjük az olajat, illetve a joghurtot, utána óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A cukor másik felét karamellizáljuk, majd beleolvasztjuk a vajat.
Az almákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük.

A tepsi aljára öntjük a langyos karamellt, ezt követően kirakjuk az almaszeletekkel, erre rásimítjuk a masszát, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Csak akkor borítjuk ki a tepsiből, amikor már teljesen kihűlt.
Egy tálcát a tepsi tetejére teszünk, megfordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és készen is vagyunk.


Adag: 24 szelet
Elkészítési idő: 50 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel