Apró pogácsa recept

2013. szept. 3. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Apró pogácsa, könnyen megsüthető, sós sütemény, ami vajas tésztából készült, és köménymaggal valamint szezámmaggal van megszórva.
Apró pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:1 kávéskanál cukor, 3 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 50 dkg liszt, 3 kávéskanál só, 25 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 kis pohár tejföl.
Tetejére:1 egész tojás, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi só, szezámmag, köménymag.


Elkészítése:
Legelőször is, a cukorral felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben.
A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, valamint a felfuttatott élesztőt.

Összeálltjuk a tésztát, a tetejére lisztet szórunk, konyharuhával letakarjuk, ezt követően a duplájára kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, a tetejét a tejföllel elkevert tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, illetve köménymaggal, majd kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Tepsikbe felsorakoztatjuk őket, pihentetjük még vagy 20 percig, utána légkeveréses sütőben, mind a három tepsivel egyszerre, körülbelül 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.


Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 90 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel