Mogyorókrémes fagylalt

2014. aug. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Mogyorókrémes fagylalt, mogyoródarabkákkal és ostyamorzsával ízesítve.
Mogyorókrémes fagylalt
Hozzávalók:
2 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál kakaós mogyorókrém, 4 evőkanál tej, 5 dl habtejszín, 10 dkg apróra darabolt sótlan mogyoró, 2 db ostyalap.


Elkészítése:
A kakaóport, a mogyorókrémet, valamint a tejet összekeverjük, lassú tűzön épphogy megolvasztjuk, majd kevergetve teljesen kihűtjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük, belecsorgatjuk az olvasztott mogyorókrémet, utána elektromos habverővel tovább habosítjuk, beleszórjuk a mogyoródarabkákat illetve az ostyalapokat elmorzsolva úgy, hogy mindkettőből hagyjunk is egy kicsit a díszítéshez.

Ezt követően a fagyasztóba tesszük, körülbelül 35-40 percenként elektromos habverővel újra keverjük, ezt legalább még 3-szor megismételjük.

Fagylaltos kanállal adagolva, megszórva mogyoróval és ostyamorzsával tálaljuk.



Megjegyzés:
Akár belekanalazhatjuk szilikonos muffin sütőformába is, majd úgy lefagyasztani, ilyenkor egyszerűbb az adagolás, nem kell az egészet kivenni és várni, hogy egy kicsit megolvadjon és kanalazható legyen, hanem csak kifordítjuk belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel