Hozzávalók
Keksz krémjéhez 1 dl Hulala tejszín, 10 dkg minőségi fehér csokoládé.
Piskótához 22 dkg liszt, 1 evőkanál holland kakaópor, fél teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 1 darab tojás, 16 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 125 ml olaj, 1 teáskanál 10%-os ecet, 3 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál piros zselés ételfesték.
Kekszhez 13 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1 darab tojás, 2 kávéskanál piros Wilton zselés ételfesték, 33 dkg liszt, 1 evőkanál holland kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Joghurtos krémhez 50 dkg natúr joghurt, 10 dkg porcukor, 20 gr zselatin, 2,5 dl Hulala tejszín, eperzselé.
Epres krémhez 50 dkg eperpüré, 10 dkg porcukor, 20 gr zselatin, 2,5 dl Hulala tejszín.
Tetejére 2 dl Hulala tejszín, 1 tasak habfixáló.
Elkészítése
Legelőször a keksznek a krémjét készítjük el, még előző nap.
A tejszínt egy kis lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett teljesen felolvasztjuk.
Hűtőbe tesszük, teljesen kihűtjük, szinte meg is dermed.
A piskótához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy 26 cm-es tortaforma alját pedig béleljük ki sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a csipetnyi sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a kristálycukorral, valamint a vaníliás cukorral.
Ezek után tovább keverjük folyamatosan adagolva az olajjal, az ecettel, a tejföllel, végül az ételfestéket is hozzáadjuk.
Összekeverjük a két tál tartalmát, majd körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és rácsra téve teljesen kihűtjük a tortalapot.
Miután kihűlt, a tetejéről éles késsel levágunk egy nagyjából 5 mm-es lapot, összemorzsoljuk, kiszárítjuk.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a kekszet.
A keksz elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást és az ételfestéket.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a csipetnyi sót.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztes keveréket, fakanállal kissé összekeverjük, majd a robotgép dagasztó pálcájával alaposan összedolgozzuk, amíg szinte kifényesedik a tészta.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, utána mintás nyújtófával még végig megyünk rajta, egy 5-6 cm átmérőjű cakkos linzer szaggatóval kiszaggatjuk, tepsikre sorakoztatjuk, tepsinként 9 perc alatt megsütjük.
A krémet kézi mixerrel habosra keverjük, és megtöltjük vele a kihűlt kekszeket.
A joghurtos krémhez egy kis lábasba öntjük a joghurtot, a porcukrot, a zselatint, valamint az eperzselé darabokat, majd langyosra melegítjük.
Az epres krémhez egy másik lábasba beleöntjük az eperpürét, a porcukrot, illetve a zselatint, és ezt is langyosra melegítjük.
Külön-külön tálban kemény habbá verjük a 2x2,5 dl tejszínt, utána az egyik tálba beleöntjük a joghurtos krémet, a másikba az epres krémet, mindkettőt óvatosan összeforgatjuk.
A torta összeállításához a forma aljába visszatesszük a piskóta lapot, rásimítjuk először az epres krémet, majd a joghurtos krémet.
Legalább 5 óra hosszat hűtőben tartjuk.
A tetejére és az oldalára a tejszínt felverjük a habfixálóval, nagyon vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, és beszórjuk a vörös piskóta morzsával.
A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük, majd 16 darab habrózsával díszítjük a torta tetejét, a közepét is megszórjuk vörös morzsával.
Mindegyik rózsába egy-egy Red velvet oreo kekszet nyomunk.
Keksz krémjéhez 1 dl Hulala tejszín, 10 dkg minőségi fehér csokoládé.
Piskótához 22 dkg liszt, 1 evőkanál holland kakaópor, fél teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 1 darab tojás, 16 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 125 ml olaj, 1 teáskanál 10%-os ecet, 3 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál piros zselés ételfesték.
Kekszhez 13 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1 darab tojás, 2 kávéskanál piros Wilton zselés ételfesték, 33 dkg liszt, 1 evőkanál holland kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Joghurtos krémhez 50 dkg natúr joghurt, 10 dkg porcukor, 20 gr zselatin, 2,5 dl Hulala tejszín, eperzselé.
Epres krémhez 50 dkg eperpüré, 10 dkg porcukor, 20 gr zselatin, 2,5 dl Hulala tejszín.
Tetejére 2 dl Hulala tejszín, 1 tasak habfixáló.
Elkészítése
Legelőször a keksznek a krémjét készítjük el, még előző nap.
A tejszínt egy kis lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett teljesen felolvasztjuk.
Hűtőbe tesszük, teljesen kihűtjük, szinte meg is dermed.
A piskótához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy 26 cm-es tortaforma alját pedig béleljük ki sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a csipetnyi sót.
Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a kristálycukorral, valamint a vaníliás cukorral.
Ezek után tovább keverjük folyamatosan adagolva az olajjal, az ecettel, a tejföllel, végül az ételfestéket is hozzáadjuk.
Összekeverjük a két tál tartalmát, majd körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, és rácsra téve teljesen kihűtjük a tortalapot.
Miután kihűlt, a tetejéről éles késsel levágunk egy nagyjából 5 mm-es lapot, összemorzsoljuk, kiszárítjuk.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a kekszet.
A keksz elkészítéséhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az egész tojást és az ételfestéket.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a csipetnyi sót.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztes keveréket, fakanállal kissé összekeverjük, majd a robotgép dagasztó pálcájával alaposan összedolgozzuk, amíg szinte kifényesedik a tészta.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, utána mintás nyújtófával még végig megyünk rajta, egy 5-6 cm átmérőjű cakkos linzer szaggatóval kiszaggatjuk, tepsikre sorakoztatjuk, tepsinként 9 perc alatt megsütjük.
A krémet kézi mixerrel habosra keverjük, és megtöltjük vele a kihűlt kekszeket.
A joghurtos krémhez egy kis lábasba öntjük a joghurtot, a porcukrot, a zselatint, valamint az eperzselé darabokat, majd langyosra melegítjük.
Az epres krémhez egy másik lábasba beleöntjük az eperpürét, a porcukrot, illetve a zselatint, és ezt is langyosra melegítjük.
Külön-külön tálban kemény habbá verjük a 2x2,5 dl tejszínt, utána az egyik tálba beleöntjük a joghurtos krémet, a másikba az epres krémet, mindkettőt óvatosan összeforgatjuk.
A torta összeállításához a forma aljába visszatesszük a piskóta lapot, rásimítjuk először az epres krémet, majd a joghurtos krémet.
Legalább 5 óra hosszat hűtőben tartjuk.
A tetejére és az oldalára a tejszínt felverjük a habfixálóval, nagyon vékonyan bekenjük vele a torta oldalát, és beszórjuk a vörös piskóta morzsával.
A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákba tesszük, majd 16 darab habrózsával díszítjük a torta tetejét, a közepét is megszórjuk vörös morzsával.
Mindegyik rózsába egy-egy Red velvet oreo kekszet nyomunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése