Hozzávalók:
2 alma, 2 evőkanál citromlé, 25 dkg vaj, csipetnyi só, 1 vanília, 24 dkg kristálycukor, 6 tojás, 10 dkg darált mogyoró vagy dió, 40 dkg liszt, 3 teáskanál fahéj, 20 dkg mogyorókrém, 20 dkg tej, tortabevonó.
Elkészítése:
A meghámozott almákat feldaraboljuk és citromlével meglocsoljuk. A puha vajat a sóval, a vaníliával és 22 dkg cukorral kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A mogyorót a liszttel és 2 teáskanál fahéjjal összekeverjük. A mogyorókrémet kanalanként a tojásos keverékbe vegyítjük, apránként beledolgozzuk a lisztet és beleforgatjuk az almadarabokat.
A tésztát vajjal vastagon kikent, liszttel meghintett 2,5 l-es kuglófformába simítjuk és előmelegített sütőben körülbelül 1 óráig sütjük. Szükség esetén 45 perc után alufóliával letakarjuk, majd a formában még 5 percig pihentetjük, utána kiborítjuk. Vízfürdőben megolvasztjuk a tortacsokit, végül leöntjük vele a kuglófot.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése