Tejszínes gesztenyetorta

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Tejszínes gesztenyetorta, gesztenye töltelékes kakaós tésztával, csokoládé krémes vanília piskótával, vajkrémmel és kakaós vajkrémmel bevonva.
Tejszínes gesztenyetorta
Hozzávalók:
Kerek tortalaphoz: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Piskóta tekercshez: 3 tojás, 2 csomag vaníliás pudingpor, 11 dkg kristálycukor.
Csokoládé krémhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor.
Gesztenye töltelékhez: 25 dkg gesztenyepüré, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál rum vagy kevés rumaroma, 1 evőkanál zselatinpor, 5 dl habtejszín.
Díszítéshez: 3 dl habtejszín, 1 kávéskanál zselatinpor.


Elkészítése:
A kerek laphoz a tojásfehérjét felverjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, a sütőporral elkevert pudingport. Kerek tortaformában megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk.
A piskóta tekercshez ugyan így készítjük el a tésztát, csak itt nem kell bele sütőpor és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ha kisült, vizes konyharuhára borítjuk és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a csokikrémet. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A gesztenyés töltelékhez a pürét a porcukorral meg a rummal simára keverjük. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána addig melegítjük, amíg felolvad. A tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyét óvatosan beleforgatjuk, majd a kihűlt zselatint is.
A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük és kettévágjuk. A tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot, megkenjük a gesztenyekrém felével, rátesszük körbe a piskótatekercset, majd befedjük a maradék krémmel és ráhelyezzük a másik tortalapot.
A díszítéshez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint és bekenjük vele a torta tetejét valamint oldalát, habrózsával díszítjük a tortát.



Megjegyzés:
Én csak sima vajkrémmel díszítettem a tortát, melyet megfeleztem és a felébe kakaóport kevertem. Ez a torta édesanyám szülinapjára készült.


egy szelet gesztenyetorta
egy szelet gesztenyetorta

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel