Hozzávalók:
10 dkg főzőcsokoládé, 14 dkg vaj, 1 csipet só, 15 dkg cukor, 6 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg darált mandula, 5 dkg liszt, 10 dkg tortacsoki, 5 dkg mandulaszilánk.
Elkészítése:
A csokoládét feldaraboljuk, vízfürdőn felolvasztjuk, simára keverjük, és kihűtjük. Az őzgerincformát kikenjük vajjal és zsemlemorzsával meghintjük. A vajat 5 dkg cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd kanalanként a csokoládét, a tojásfehérjét felverjük, közben apránként hozzáadunk 10 dkg cukrot, és addig verjük, amíg egészen kemény és fényes nem lesz. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a liszttel, majd óvatosan összekeverjük a tojáshabbal és a csokoládékrémmel. A tésztát a formába öntjük, és készre sütjük. 15 percnyi hűlés után kiborítjuk, leöntjük a felolvasztott csokimázzal, majd rögtön beleszurkáljuk a mandula szilánkokat.
Csokoládés őzgerinc
2009. ápr. 11. |
0
megjegyzés
|
Címkék:
Karácsonyi sütik,
Kevertek,
Tejtermék mentes
|
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése