Őzgerinc recept

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 5 tojás, 10 dkg ét tortabevonó, 14 dkg mandula, 8 dkg zsemlemorzsa, baracklekvár.
Csokoládé bevonat: 10 dkg margarin, 12 dkg ét tortabevonó.
Tetejére: vágott mandula.


Elkészítése:
A margarint és a porcukrot habosra összekeverjük. A tojássárgákat egymás után hozzáadjuk, amíg a massza fehér nem lesz, majd a megolvasztott éttortabevonó csokoládét is.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A darált mandulát, a zsemlemorzsát és a fehérjehabot a masszához adjuk, amelyet ezután egy kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt formába öntünk és 150 - 180 fokon lassan megsütjük.
Miután kész, a formából kivéve baracklekvárral vékonyan megkenjük.
A csokoládé bevonathoz a margarint és a csokoládét vízgőz fölött állandó kevergetés mellett felosztjuk.
A süteményt bevonjuk a csokoládéval és vágott mandulával díszítjük, tejszínhabbal kínálhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel