Epres muffin eperhabbal

2011. júl. 12. | 1 megjegyzés | Címkék: , ,
Epres muffin eperhabbal, tejtermék mentes sütemény, csokoládémázzal és eperrel a tetején.
Epres muffin eperhabbal
Hozzávalók:
Tésztához 10 dkg vaj, 10 dkg fehér csokoládé, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál porcukor, csipetnyi szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál kókuszreszelék, 12 apró szemű eper.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 7 - 8 evőkanál kristálycukor, ízlés szerint eperpüré.
Tetejére: 6 szem félbevágott eper, olvasztott csokoládé.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin formát kibéleljük papírkapszlival.
A vajat és a fehér csokoládét gőz fölött össze olvasztjuk, levesszük a tűzről, utána hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.
Vízfürdőben kissé kihűtjük, mikor már kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat. Robotgéppel simára keverjük a tésztát, ezt követően hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A muffin formákba töltjük, mindegyikbe egy - egy apró szemű epret teszünk és a sütőben 9 - 10 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük apránként adagolva a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a pürésített epret. Kanállal ráhalmozzuk a muffin tetejére.
Sajnos nem tudom, hogy mennyi epret tettem bele, mert mindig csak kóstolgattam, úgy adagoltam hozzá.
A tetejéhez a félbevágott epret csokimázba mártottam.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Remekül fest

Megjegyzés küldése

Fel