Hozzávalók:
Tésztához: 9 tojás, 33 dkg kristálycukor, 6 csomag kakaós pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum esetleg rumaroma, 2 vaníliás pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter tej.
Habhoz: 3 tojásfehérje, körülbelül 20 dkg porcukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Egy lap elkészítéséhez, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverjük a 3 tojássárgáját, valamint a 2 csomag pudingporba belekevert 1 kávéskanálnyi sütőport.
Néhány perc alatt megsütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni. Közben, amíg sül az első lap, ugyanígy elkészítjük a másik két lapot is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük egyenként a tojások sárgáját, valamint a rumot vagy rumaromát. A pudingba belekeverjük a kristálycukrot, majd a tejet lassan öntjük hozzá, nehogy összecsomósodjon. Sűrűre főzzük, ezt követően vízfürdőben kihűtjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez, ezzel kenjük meg a lapokat.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, végezetül a sütemény tetejére kenjük.
Megjegyzés:
Ennek a süteménynek az ötletét a Puncskocka receptje adta.
Tésztához: 9 tojás, 33 dkg kristálycukor, 6 csomag kakaós pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum esetleg rumaroma, 2 vaníliás pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter tej.
Habhoz: 3 tojásfehérje, körülbelül 20 dkg porcukor.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Egy lap elkészítéséhez, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd hozzákeverjük a 3 tojássárgáját, valamint a 2 csomag pudingporba belekevert 1 kávéskanálnyi sütőport.
Néhány perc alatt megsütjük, végül tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni. Közben, amíg sül az első lap, ugyanígy elkészítjük a másik két lapot is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük egyenként a tojások sárgáját, valamint a rumot vagy rumaromát. A pudingba belekeverjük a kristálycukrot, majd a tejet lassan öntjük hozzá, nehogy összecsomósodjon. Sűrűre főzzük, ezt követően vízfürdőben kihűtjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez, ezzel kenjük meg a lapokat.
A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukorral, végezetül a sütemény tetejére kenjük.
Megjegyzés:
Ennek a süteménynek az ötletét a Puncskocka receptje adta.
1 megjegyzés:
Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, de kimaradt az a rész a tészta elkészítésénél, ahol hozzá kell adni a 3 tojássárgáját.
Javítottam a receptet, és még egyszer szeretném megköszönni annak a kedves olvasónak, aki felhívta rá a figyelmemet.
Megjegyzés küldése