Hozzávalók
Piskótához 6 tojás, 1 csipetnyi só, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál Red Wilton ételfesték, 2 kávéskanál sütőpor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 3 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez 5 csomag oroszkrém ízű pudingpor, 1,5 evőkanál liszt, 11 dl tej, 3 dl tejföl, 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése
Egy 24 cm-es kerek tortaforma alját kibéleljük alufóliával, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.
A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipetnyi sóval, valamint az apránként hozzáadagolt kristálycukorral.
A tojások sárgájába belekeverjük az ételfestéket, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.
Ezek után beleszórjuk a sütőporral elkevert csokoládés és vaníliás pudingporokat is.
Óvatosan összeforgatjuk, beleöntjük a formába, 45 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsült, 10 perc elteltével egy rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport a liszttel összeöntjük, és egy kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet állandó keverés mellett öntsük hozzá, majd pár perc alatt főzzük sűrűre.
A forró pudinghoz keverjük hozzá a tejfölt, hogy egy sima állagú krémet kapjunk, utána állandó keverés mellett jeges vízfürdőben hűtsük ki teljesen.
A margarint keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.
Az összerakáshoz a tortalapot 3 lappá vágjuk, a krémet pedig 3 felé osztjuk.
Megkenjük az alsó lapot, rátesszük a másodikat, megint krém, végül rá a harmadik lap, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét valamint az oldalát.
Ételfestékkel színezett kókuszreszelékkel beszórjuk az oldalát, a tetejét pedig piros marcipánból készített szalaggal díszítjük.
Piskótához 6 tojás, 1 csipetnyi só, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál Red Wilton ételfesték, 2 kávéskanál sütőpor, 1 csomag csokoládés pudingpor, 3 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez 5 csomag oroszkrém ízű pudingpor, 1,5 evőkanál liszt, 11 dl tej, 3 dl tejföl, 30 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése
Egy 24 cm-es kerek tortaforma alját kibéleljük alufóliával, a sütőt pedig előmelegítjük 170 fokra.
A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipetnyi sóval, valamint az apránként hozzáadagolt kristálycukorral.
A tojások sárgájába belekeverjük az ételfestéket, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabba.
Ezek után beleszórjuk a sütőporral elkevert csokoládés és vaníliás pudingporokat is.
Óvatosan összeforgatjuk, beleöntjük a formába, 45 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsült, 10 perc elteltével egy rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport a liszttel összeöntjük, és egy kevés tejjel simára keverjük.
A maradék tejet állandó keverés mellett öntsük hozzá, majd pár perc alatt főzzük sűrűre.
A forró pudinghoz keverjük hozzá a tejfölt, hogy egy sima állagú krémet kapjunk, utána állandó keverés mellett jeges vízfürdőben hűtsük ki teljesen.
A margarint keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.
Az összerakáshoz a tortalapot 3 lappá vágjuk, a krémet pedig 3 felé osztjuk.
Megkenjük az alsó lapot, rátesszük a másodikat, megint krém, végül rá a harmadik lap, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét valamint az oldalát.
Ételfestékkel színezett kókuszreszelékkel beszórjuk az oldalát, a tetejét pedig piros marcipánból készített szalaggal díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése