Hozzávalók
Piskótához 3 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7 dkg olvasztott vaj, 10 kg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Étcsokis habhoz 20 dkg étcsokoládé, 3,5 dl Hulala tejszín, 3 dkg vaj.
Fehér csokis habhoz 20 dkg fehér csokoládé, 3,5 dl Hulala tejszín, 3 dkg vaj.
Elkészítése
A piskótához, kikavarjuk a tojássárgáját kristálycukorral, valamint a vaníliás cukorral.
Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Jól kivajazott 24 cm-es tortaformába öntjük, majd aranysárgára sütjük.
A megsütött piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Az étcsokis habhoz az étcsokoládét 1,5 dl tejszínnel és a vajjal éppen hogy összeolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a csokoládéval.
A piskótát visszahelyezzük a tortaformába, majd a csokoládés krémet rásimítjuk.
Hűtőben dermesztjük, amíg elkészül a fehér csokoládés krém.
A fehér csokis habot ugyan úgy készítjük el, mint az étcsokoládésat, szintén a tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Piskótához 3 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 7 dkg olvasztott vaj, 10 kg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Étcsokis habhoz 20 dkg étcsokoládé, 3,5 dl Hulala tejszín, 3 dkg vaj.
Fehér csokis habhoz 20 dkg fehér csokoládé, 3,5 dl Hulala tejszín, 3 dkg vaj.
Elkészítése
A piskótához, kikavarjuk a tojássárgáját kristálycukorral, valamint a vaníliás cukorral.
Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a lisztet, a sütőport, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Jól kivajazott 24 cm-es tortaformába öntjük, majd aranysárgára sütjük.
A megsütött piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Az étcsokis habhoz az étcsokoládét 1,5 dl tejszínnel és a vajjal éppen hogy összeolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a csokoládéval.
A piskótát visszahelyezzük a tortaformába, majd a csokoládés krémet rásimítjuk.
Hűtőben dermesztjük, amíg elkészül a fehér csokoládés krém.
A fehér csokis habot ugyan úgy készítjük el, mint az étcsokoládésat, szintén a tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszítjük, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése