Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, pici só, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csokoládés pudingpor.
Krémhez: 320 ml tejszín, 13 dkg kristálycukor, 7 dkg vaj, 9 dkg kakaópor, 20 dkg tortacsoki, 1 üveg magozott meggybefőtt, fehér csokoládé reszelék a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd apránként belekeverjük a kristálycukrot, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a pudingporral elkevert sütőport.
Előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, majd a szélesebbik oldalánál kettévágjuk, amíg sül, addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt felfőzzük a cukorral és az apró darabokra vágott vajjal, beleszórjuk a kakaóport, utána a darabokra tört csokoládét is felolvasztjuk benne, de már nem főzzük, hanem levesszük a tűzről.
Addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, majd hagyjuk kihűlni, utána tegyük hűtőbe. Ha már jól megszilárdult, körülbelül 2 óra kell neki, elektromos habverővel keverjük habosra.
Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, szórjuk meg a lecsöpögtetett meggyel, azután erre ismét krém kerül, egy keveset hagyjunk meg a tetejére is.
A krémre fektessük a másik lapot, utána a maradék krémmel vonjuk be, valamint szórjuk meg reszelt fehér csokoládéval, és díszítsük egy - egy meggyszemmel.
Tésztához: 3 tojás, pici só, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csokoládés pudingpor.
Krémhez: 320 ml tejszín, 13 dkg kristálycukor, 7 dkg vaj, 9 dkg kakaópor, 20 dkg tortacsoki, 1 üveg magozott meggybefőtt, fehér csokoládé reszelék a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd apránként belekeverjük a kristálycukrot, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a pudingporral elkevert sütőport.
Előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, majd a szélesebbik oldalánál kettévágjuk, amíg sül, addig elkészítjük a krémet.
A tejszínt felfőzzük a cukorral és az apró darabokra vágott vajjal, beleszórjuk a kakaóport, utána a darabokra tört csokoládét is felolvasztjuk benne, de már nem főzzük, hanem levesszük a tűzről.
Addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, majd hagyjuk kihűlni, utána tegyük hűtőbe. Ha már jól megszilárdult, körülbelül 2 óra kell neki, elektromos habverővel keverjük habosra.
Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, szórjuk meg a lecsöpögtetett meggyel, azután erre ismét krém kerül, egy keveset hagyjunk meg a tetejére is.
A krémre fektessük a másik lapot, utána a maradék krémmel vonjuk be, valamint szórjuk meg reszelt fehér csokoládéval, és díszítsük egy - egy meggyszemmel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése