Hangyaboly

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
2 db kész piskótatekercs (töltetlen), 40 dkg darált mák, 1/2 l tej, 2 ek. liszt, 2 cs. vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 5-7 dkg porcukor, 1/2 l habtejszín, 1 cs. instant zselatin, 20 dkg Ráma.

Elkészítése:
1/2 l tejet felfőzzük a mák felével, a 2 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűl kikeverjük a margarinnal, és megkenjük vele a tekercseket, majd feltekerjük, felszeleteljük. Egy 5-6 l-es mély tálat kibéleljük folpackkal, és az alját, oldalát kirakjuk a tekercsekkel. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mákot, és az oldott zselatint. Felét a tekercsekre kenjük, befedjük tekerccsel, majd ismét hab, tetejére ismét tekercs. Kb. 2 órát hűtjük, majd kiborítjuk, tejszínhabbal tálaljuk.

A receptet küldte: Szedlár Edit


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel