Gyömbéres puding vaníliával töltve

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 12 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 2 tojás, 6-8 ek. tej, őrölt, vagy frissen reszelt gyömbér, fél vaníliarúd.
Töltelékhez: 2,5 dl tej, fél tasak vaníliás pudingpor, 1 ek. kristálycukor, fél vaníliarúd.

Elkészítése:
Először elkészítem a tölteléket: a pudingot és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom, és belefőzöm a rudat is. Ha felforrt, hozzáöntöm a feloldott pudingport, és állandó keverés mellett megfőzöm. Még melegen jégkockatartóba öntöm, és lefagyasztom.
Amíg a krém a fagyasztóban van, jöhet a gyömbéres tészta: a margarint a porcukorral, a vaníliarúd belsejével és a gyömbérrel habosra keverem, majd egy kézi mixer segítségével óvatosan hozzádolgozom a felvert tojást, a lisztet és a tejet is. Lágy masszát kapok. A muffinformákat kivajazom, az aljukra kisebb kanál tésztát teszek, abba bele 1-1 jéggé fagyott pudingkockát, aztán ismét a süti tésztájával töltöm fel 3/4-ig. 160 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütöm. Amire a gyömbéres tészta megsül, belül éppen felolvad a finom vaníliakrém is. Piros bogyós gyümölcsmártással kínálom.

A receptet küldte: Eszti


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel