Hozzávalók:
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kis citrom, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 evőkanál kristálycukor.
Töltelékhez: 20 dkg darált háztartási keksz, 1 evőkanál kakaópor, 8 dkg porcukor, fél dl tej, 2 kávéskanál rumaroma.
Plusz még: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként adagolt kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, utána belekeverjük a reszelt citromhéjat és a levét.
A pudingport elkeverjük a kristálycukorral, illetve a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, kihűtjük, és összekeverjük a vajkrémmel.
A kekszet összekeverjük a kakaóval, a porcukorral, a rumaromával és a tejjel.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, belesimítjuk a piskóta egy részét, levágjuk a kilógó darabot.
Megtöltjük a krém körülbelül 3/4 részével úgy, hogy az oldalára és az aljára simítjuk.
A kekszmasszából akkora rudat formálunk, amekkora az őzgerincforma.
Beletesszük a krém közepére, majd befedjük a maradék krémmel.
A megmaradt piskótából vágunk akkora darabot, hogy beborítsuk a süteményünk tetejét.
Hűtőbe dermesztjük egy kicsit, közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és belekeverjük a vajat.
Az őzgerincformából tálcára borítjuk a sütit, lekenjük a csokimázzal, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Vizes késsel szeleteljük.
Tésztához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kis citrom, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 2 evőkanál kristálycukor.
Töltelékhez: 20 dkg darált háztartási keksz, 1 evőkanál kakaópor, 8 dkg porcukor, fél dl tej, 2 kávéskanál rumaroma.
Plusz még: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, kókuszreszelék.
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként adagolt kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, utána belekeverjük a reszelt citromhéjat és a levét.
A pudingport elkeverjük a kristálycukorral, illetve a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, kihűtjük, és összekeverjük a vajkrémmel.
A kekszet összekeverjük a kakaóval, a porcukorral, a rumaromával és a tejjel.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, belesimítjuk a piskóta egy részét, levágjuk a kilógó darabot.
Megtöltjük a krém körülbelül 3/4 részével úgy, hogy az oldalára és az aljára simítjuk.
A kekszmasszából akkora rudat formálunk, amekkora az őzgerincforma.
Beletesszük a krém közepére, majd befedjük a maradék krémmel.
A megmaradt piskótából vágunk akkora darabot, hogy beborítsuk a süteményünk tetejét.
Hűtőbe dermesztjük egy kicsit, közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és belekeverjük a vajat.
Az őzgerincformából tálcára borítjuk a sütit, lekenjük a csokimázzal, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Vizes késsel szeleteljük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése