Omlós meggyes lepény

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
( 1 bögre = 200 ml ) 2 üveg meggybefőtt, 1 csomag vaníliás porcukor, 20 dkg puha vaj, 1,5 bögre cukor, 5 tojás, 2 bögre liszt, 1 bögre étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kivajazzuk, kilisztezzük a tepsit.
A meggyet szűrőben lecsöpögtetjük, kimagozzuk, ezt követően megszórjuk a vaníliás porcukorral.
A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzákeverjük, majd a lisztet a keményítővel és a sütőporral beledolgozzuk, utána belekeverjük a meggyet.
A tésztát a tepsibe öntjük, és elsimítjuk.
A sütőben középen, légkeverésesnél 160 fokon 25 - 30 percig sütjük.
Kivesszük és hűlni hagyjuk, végül meghintjük porcukorral.



Megjegyzés:
Tehetünk a tésztájába 1 teáskanál rumaromát, attól pikánsabb lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel