Habos krémes

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 8 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, 1 ek. bor, 3 dkg kakaó, csipetnyi só.
Krém: 6 tojássárgája, 1 cs. vanília, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg vaj.
Hab: 6 tojásfehérje, 1 cs. vanília, 30 dkg kristálycukor, 1 tábla étcsoki.

Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rétesliszttel elkevert sütőport, kakaót, és a bort. A tojásfehérjét kevés cukorral és sóval habosra keverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojásos masszába. A sütőt előbb 50 fokra előmelegítjük. Kivajazott, lisztezett, kb. 26x36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, majd 5 percig 50 fokon sütjük, utána emeljük 150 fokra, és 20 percig készre sütjük. A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliával, a liszttel és a tejjel. Sűrűre főzzük, majd fokozatosan kihűtjük. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a kihűlt krémbe forgatjuk. A kihűlt tésztára kenjük a vajkrémet, majd hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét gőz fölött apránként adagolva a cukrot, kemény habbá verjük. Rákenjük a krémre, majd csokit reszelünk rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel