Csokoládés kókusz csemege

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
1,5 ek. zselatinpor, 1,5 dl meleg víz, 60 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 1 citrom leve, 5 dkg kókuszreszelék, 1 kk. kakaó, 6-8 dkg tejcsoki.


Elkészítése:
A zselatint a meleg vízben kevergetve föloldjuk. A cukrot, a tojásfehérjét meg a porcukrot hozzáadjuk, majd elektromos habverővel 10 percig verjük, ez alatt a massza kissé megduzzad, megnő és be is sűrűsödik.
A kókuszreszeléket a kakaóval összekeverjük, majd apránként a cukros masszához adjuk. Alufóliával bélelt kis tepsibe öntjük, akkor jó, ha kb. 2 cm vastag lesz.
A tetejére csokoládét reszelünk, majd hűtőszekrényben megdermesztjük és csak utána szeleteljük föl.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel