Diós habos sütemény

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor.
Krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej.
Habhoz: 3 tojásfehérje, 15 - 20 dkg kristálycukor.


Elkészítése:
A tojássárgáját kikavarom a porcukorral, majd kanalanként belekeverem a vizet. A lisztet összekeverem a darált dióval és a sütőporral, utána felverem a tojásfehérjét.
A tojásos masszába felváltva belekeverem a lisztes diót és a tojáshabot. Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütöm egy 30 x 22 cm-es tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltem.
A vajat habosra keverem a porcukorral. A tojássárgáját csomómentesre keverem a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel, ezt követően sűrűre főzöm.
Utána folyamatos keverés mellett kihűtöm és belekeverem a cukros vajba. A kihűlt süteményre kenem a krémet, ezt követően hűtőbe teszem.
Gőz fölött keményre felverem a tojásfehérjét a cukorral, majd a vajas krémre kenem, végül a tetejére csokoládéreszeléket szórok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel