Herbária torta

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojásos piskóta tortalap, 2 tojássárgája, 2 dkg liszt, 3 dl tej, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl mentalikőr, 1 dkg zselatin, 25 dkg tejszínhab, 16 ostya rudacska, csoki reszelék, 5 dkg darált dió.


Elkészítése:
A piskótát 3 lapba vágom. A tojássárgáját a liszttel és 1 dl tejjel simára keverem. A többi tejet a cukorral és a citromhéjjal felforralom.
Ezután hozzáöntöm a tojássárgás pépet és sűrűre főzöm. Kihűlés után hozzákeverem a mentalikőrt és a feloldott zselatint, végül a tejszínhabot.
A lapokat megtöltöm a krémmel, de úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson vékonyan. A tetejét ostya rudakkal, reszelt csokoládéval, az oldalát darált dióval díszítem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel