Rothschild szelet recept

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor, csipetnyi só, 2 tojás, 45 dkg liszt, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 15 dkg mandula, 15 dkg étcsoki.
Töltelékhez: 3 tojás, 4 dkg porcukor, 5 dkg méz, 5 dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő.


Elkészítése:
A tésztához a vajat és a porcukort egy csipetnyi sóval elmorzsolunk, utána beleütjük a tojásokat, majd a liszttel gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez alatt a diót, a mogyorót, a mandulát és a csokoládét durvára vágjuk.
Egy 40x25 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A tésztát enyhén meglisztezett deszkán kinyújtjuk, ezt követően a tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
A 3 tojást a porcukorral, a mézzel és a felolvasztott vajjal összekeverjük, majd a lisztet meg az étkezési keményítőt is hozzáadjuk. Végül a csokoládés diókeveréket belekeverjük és a tésztára simítjuk.
Azután még 18-20 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, a tetejét megszórjuk porcukorral és rombusz alakúra szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel