Csokoládés áfonyás muffin

2011. máj. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Csokoládés áfonyás muffin, tejtermék mentes sütemény, dióval és vörös áfonyával töltve, tejszínhabbal valamint csokidarabkákkal díszítve.
Csokoládés áfonyás muffin
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt, csipetnyi szódabikarbóna, 2 tojás, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 2 evőkanál darabolt dió.


Elkészítése:
A vajat és az étcsokoládét gőz fölött össze olvasztjuk a tűzhelyen, azután levesszük a tűzről és hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet valamint a szódabikarbónát.
Vízfürdőben kissé kihűtjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel simára keverjük a tésztát, utána beletesszük az aszalt vörös áfonyát és a diót.
Kanállal összekeverjük, a papírral kibélelt muffin formákba töltjük és 200 fokra előmelegített sütőben 9 - 10 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel