Édes tejfölös kekszes sütemény ( Betti - féle )

2012. júl. 23. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Édes tejfölös kekszes sütemény, sütés nélküli süti recept, citromaromával vagy rumaromával, kakaóporos szívvel a tetején.
Édes tejfölös kekszes sütemény
Hozzávalók:
1 kg tejföl, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál cukrozott kakaópor, ízlés szerint citromaroma és rumaroma, 50 dkg háztartási keksz.


Elkészítése:
A tejfölt megfelezzük, egyik felébe belekeverünk 5 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot, illetve ízlés szerint pár csepp citromaromát.
A másik felébe 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a 2 evőkanál kakaóport, valamint szintén pár csepp rumaromát.
Egy közepes méretű tepsi alját lefedjük egy réteg keksszel, majd rákenjük a kakaós tejföl háromnegyedét. Ezután egy újabb réteg kekszet teszünk, és most a vaníliás tejföl háromnegyedével borítjuk be.
Végül az utolsó réteg keksszel is befedjük és egyengessük el a tetején a maradék kakaós és vaníliás tejfölt. Tetszés szerint kakaóporral meghinthetjük a tetejét.
Körülbelül 8 - 10 órára tegyük a hűtőbe, ha a keksz megpuhult, akkor már fogyasztható.Édes tejfölös kekszes sütemény, felül nézetből, a kakaóporos szívvel a tetején.
kakaóporos szívvel a teteje

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel