Epres muffin eperhabbal 2

2013. jún. 6. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Epres muffin eperhabbal 2, egy újabb nagyon finom epres sütemény.
Epres muffin eperhabbal 2
Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Habhoz: 1 tojásfehérje, 7 evőkanál porcukor, 7 evőkanál epervelő, néhány csepp málnapiros ételfesték ( elhagyható ).


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy 12 db -os muffin sütőt pedig kibélelünk papírkapszlival.

A két egész tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd tovább keverjük a tejföllel valamint az olajjal.
Ezt követően hozzáadjuk a citrom héját, utána beleszitáljuk a sütőporos lisztet is.

Az elkészített masszát a muffin formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben, 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A habhoz a tojásfehérjét gőz fölött elkezdjük verni, utána apránként adagoljuk hozzá a porcukrot, végül belekeverjük az eperpürét.

A muffinok közepét egy kiskanállal kivájjuk, ebbe rakjuk bele az epreket, majd a habbal és eperszeletekkel díszítjük.



Megjegyzés:
A muffinokba 12 szem eper, a habba körülbelül 7 darab, plusz egy kevés a díszítéshez, összesen nagyjából 30 dkg szükséges.
Azoknak a kedves sütni vágyóknak szeretnék előre szólni, akik esetleg úgy döntenének, hogy az epret még sütés előtt beleteszik a tészta közepébe, és úgy sütik meg, hogy ne tegyék. :)
Jobban mondva, kilehet próbálni, belelehet tenni, de akkor természetesen a hő hatására folyékony állagú lesz az eper a muffin közepében.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel