Hozzávalók
Tésztához 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél teáskanál fahéj, 10 dkg olvasztott méz, 3 evőkanál olvasztott vaj.
Krémhez 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag hólabda pudingpor, 7 dl tej, 1 üveg kókusz aroma, 2 evőkanál kókuszreszelék.
Csokoládémázhoz 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál tej, 2 evőkanál étcsokoládés pudingpor.
Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd folpackkal letakarva fél órát pihentetjük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra.
A pihentetést követően kinyújtunk belőle két lapot, egyenként 32x22 centimétereset.
Egy tepsi hátoldalán, egyenként körülbelül 6-7 perc alatt megsütjük, majd a még meleg lapokat kettévágjuk, így kapunk 4 darab lapot.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A margarint összekeverjük a porcukorral, nagyjából 15 másodpercre mikróba tesszük, így könnyebb habosra keverni.
A pudingporhoz apránként adagoljuk a tejet, hogy ne legyen csomós, utána sűrűre főzzük.
Jégakkuval lehűtött vízben állandó kevergetés mellett kihűtjük, közben hozzáadjuk az kókusz aromát és a kókuszreszeléket.
A kihűlt pudinghoz kanalanként hozzáadjuk a cukros margarint, majd alaposan összedolgozzuk.
Megtöltjük vele a lapokat, de hagyunk belőle a díszítéshez is.
A csokoládémázhoz összetevőit egy kis lábasba rakjuk, utána gőz fölött összeolvasztjuk, alaposan elkeverjük.
Ezzel kenjük le a felső lapot, másnapig pihentetjük, szeletelés után díszítjük a maradék krémmel.
Tésztához 30 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél teáskanál fahéj, 10 dkg olvasztott méz, 3 evőkanál olvasztott vaj.
Krémhez 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag hólabda pudingpor, 7 dl tej, 1 üveg kókusz aroma, 2 evőkanál kókuszreszelék.
Csokoládémázhoz 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál tej, 2 evőkanál étcsokoládés pudingpor.
Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd folpackkal letakarva fél órát pihentetjük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra.
A pihentetést követően kinyújtunk belőle két lapot, egyenként 32x22 centimétereset.
Egy tepsi hátoldalán, egyenként körülbelül 6-7 perc alatt megsütjük, majd a még meleg lapokat kettévágjuk, így kapunk 4 darab lapot.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
A margarint összekeverjük a porcukorral, nagyjából 15 másodpercre mikróba tesszük, így könnyebb habosra keverni.
A pudingporhoz apránként adagoljuk a tejet, hogy ne legyen csomós, utána sűrűre főzzük.
Jégakkuval lehűtött vízben állandó kevergetés mellett kihűtjük, közben hozzáadjuk az kókusz aromát és a kókuszreszeléket.
A kihűlt pudinghoz kanalanként hozzáadjuk a cukros margarint, majd alaposan összedolgozzuk.
Megtöltjük vele a lapokat, de hagyunk belőle a díszítéshez is.
A csokoládémázhoz összetevőit egy kis lábasba rakjuk, utána gőz fölött összeolvasztjuk, alaposan elkeverjük.
Ezzel kenjük le a felső lapot, másnapig pihentetjük, szeletelés után díszítjük a maradék krémmel.
1 megjegyzés:
Kedves Angéla! Lenne kedved játszani egy kicsit? A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Megjegyzés küldése