Hozzávalók:
Tésztához: 5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 10 evőkanál forró víz, 25 dkg liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna.
Krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 10 dkg darált dió, kevés rum, 2 dl tej, 2 kanál lisztet.
Habhoz: 5 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor.
Mázhoz: 10 dkg csokoládé.
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a forró vízzel kikeverjük, majd hozzá keverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát.
A krémhez a vajat kikavarjuk a cukorral, utána hozzáadjuk a darált diót és a rumot. A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük, ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A habhoz a tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt követően beletesszük a kristálycukrot, és gőz fölött tovább verjük addig, amíg sima lesz.
Amikor kihűlt a tészta a tetejére rásimítjuk a krémet, miután a hab is kihűlt, azt a töltelékre simítjuk, a mázhoz a csokoládét megolvasztjuk, és a habra csorgatjuk.
Letöltés
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése