Vargabéles recept

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Vargabéles, túrós sütemény, metélt tésztás zsemlemorzsás tehéntúrós masszával, vanília ízű öntettel tálalva.
Vargabéles
Hozzávalók:
Masszához: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 4 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 4 dl tejföl, reszelt citromhéj, 25 dkg metélt tészta, 10 dkg margarin, zsemlemorzsa.
Öntethez: 2 csomag dr. Oetker vanília ízű desszert öntetpor, 2 evőkanál cukor, 5 dl tej.


Elkészítése:
Az áttört túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral, a porcukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a kifőzött, leszűrt metélt tésztát.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatos keverés mellet ezt is adjuk a masszához.
Egy magas szélű tepsit kenjünk ki margarinnal és szórjuk be zsemlemorzsával, azt követően terítsük el benne a tölteléket.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon körülbelül 40 percig süssük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Az öntetport összekeverjük a cukorral és a tejjel, vigyázva, hogy ne legyen csomós, állandó keverés mellett besűrítjük.
A süteményt nagy kockára vágjuk, majd öntsük le a vaníliaöntettel és melegen tálaljuk.
Én még egy kis csokidarát is szórtam rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel