Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 1 citrom leve és héja, 8 dkg olvasztott vaj, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 - 3 felezett őszibarack befőtt.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 1 citrom.
Díszítéshez: csokoládédara.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd az apró kockákra vágott befőttet is.
A tésztát kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt kis tepsibe töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A vajat kikeverjük a porcukorral, a pudingport összekeverjük a cukorral, ezután apránként belekeverjük a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós és sűrűre főzzük.
A vajas krémbe belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét is.
Óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot, végül rákenjük a tésztára, a tetejét pedig csokoládédarával szórjuk le.
Tésztához: 4 tojás, 13 dkg kristálycukor, 1 citrom leve és héja, 8 dkg olvasztott vaj, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 - 3 felezett őszibarack befőtt.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 1 citrom.
Díszítéshez: csokoládédara.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, utána fokozatosan hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd az apró kockákra vágott befőttet is.
A tésztát kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt kis tepsibe töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük.
A vajat kikeverjük a porcukorral, a pudingport összekeverjük a cukorral, ezután apránként belekeverjük a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós és sűrűre főzzük.
A vajas krémbe belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét is.
Óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot, végül rákenjük a tésztára, a tetejét pedig csokoládédarával szórjuk le.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése