Kakaópudingos kelt tészta

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kakaópudingos kelt tészta, karácsonyi sütemény, csokoládés kakaós töltelékkel.
Kakaópudingos kelt tészta
Hozzávalók:
Tésztához: 16 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, csipetnyi só, 75 dkg liszt, 2,5 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 1 élesztő.
Töltelékhez: fél liter tej, 2 zacskó csokoládés pudingpor, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg vaj.
Tetejére: tojássárgája.


Elkészítése:
1 dl tejet meglangyosítunk, majd csipetnyi cukrot teszünk bele. Belemorzsoljuk az élesztőt, a tetejét megszórjuk egy kicsi liszttel, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A maradék tejet is meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belekeverjük a tojást és az olvasztott vajat. A lisztbe beleöntjük a tejes keveréket, és a felfuttatott élesztőt, a csipetnyi sót, majd jól kidagasztjuk, kb. fél órát kelesztjük. A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a következő pudingos krémmel.
Kevés hideg tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport és a cukrot. Hozzáadjuk a többi tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A forró masszába beledolgozunk a kakaót, és a vajat. Ezután félretesszük kihűlni.
Ezzel a krémmel megkenjük a tésztát, majd feltekerjük, vajazott tepsibe tesszük. Az egymás felé forduló rudak oldalát bőven megkenjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze sütés közben.
A tetejét megkenjük cukros tojássárgájával, villával megszurkáljuk. Még kb. fél órát kelesztjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.



Megjegyzés:
Ez a recept volt az alapja a Rácsos kakaópudingos kelttésztának.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel