Karácsonyi narancsos tejszínes szelet

Karácsonyi narancsos tejszínes szelet, kevert tésztás sütemény, vanília pudingos narancsos piskótával, narancs ízű tejszínes krémmel, sárgabarack vagy narancslekvárral lekenve, narancs darabokkal díszítve.
Karácsonyi narancsos tejszínes szelet
Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 4 csomag vaníliás pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 2 narancs reszelt héja.
Krémhez: 4 csomag vanília ízű pudingpor, 8 evőkanál cukor, 4 dl narancslé, 2 narancs reszelt héja, 8 dl tej, 6 dl Hulala tejszín.
Kenéséhez: 3-4 evőkanál narancslekvár vagy sárgabarack lekvár, 1 dl narancslé.
Díszítéshez: karikára vágott narancs negyedekre szeletelve, csokidísz.


Elkészítése:
3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belereszelünk 1 narancs héját, belekeverjük a 2 vaníliás pudingporral elkevert 1 kk. sütőport.
30x38 cm-es, vagy hasonló méretű tepsibe öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik piskótalapot is. A lekvárt felforraljuk a narancslével.
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével. A tejjel lassan felöntjük, hozzákeverjük a narancshéjat, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
Az egyik piskótalapot egy mélyebb tepsibe tesszük, megkenjük a hígított lekvárral, majd a krém 3/4 részét rákenjük. A másik piskóta lapot is lekenjük lekvárral, majd a lekváros felületével lefelé ráhelyezzük a krémre. A piskóta tetejét ismét megkenjük lekvárral, majd befedjük a maradék krémmel. Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk. Kockákra szeleteljük, majd a narancscikkekkel és csoki díszekkel kirakva tálaljuk.



Megjegyzés:
Ez a recept adta a Narancskrémes torta receptjének az ötletét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel