Citromkrémes bon-bon recept

Citromkrémes bon-bon recept, sütés nélküli, tejtermék mentes édesség.
Citromkrémes bon-bon
Hozzávalók:
étcsokoládé, 1 tojás, fél citrom leve és reszelt héja, körülbelül 4 dkg cukor, 5 dkg vaj.


Elkészítése:
A csokoládét mikróban megolvasztottam, majd ecsettel kikentem a bon - bon formákat. Hűtőbe tettem dermedni, közben elkészítettem a krémet.
A tojást a citromhéjjal és a cukorral jól összekevertem, utána hozzáadtam a citrom levet, gőz fölött takarék lángon elektromos habverővel sűrűre kevertem.
Miután kész lett, levettem a tűzről, beleforgattam a vajat és teljesen kihűtöttem.
A formákat újból kikentem csokival, utána újból hűtöttem, majd megtöltöttem a krémmel, a tetejét befedtem csokoládéval, végül ismét hűtés következett.



Megjegyzés:
Nagyon finom lett, csak nekem a tojás és a vaj kicsapódott, valamint egy kicsit túrós lett, nem tudom mit rontottam el. :(
A recept Praliné paradicsom - Narancskrémes praliné alapján készült, csak én narancs helyett citromot használtam.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet

Angéla írta...

Nagyon az :)

Megjegyzés küldése

Fel