Kakaós muffin meggyel töltve

2013. szept. 6. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Kakaós muffin meggyel töltve, rumaromával és fahéjjal ízesített sütemény, étcsokoládécseppekkel megszórva.
Kakaós muffin meggyel töltve
Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej.
Töltelékhez: magozott meggy, étcsokoládécseppek.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 24 db -os mini és egy 6 db -os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.

Egy tálba jó alaposan összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat és a tejet.

Minden formát félig megtöltünk a  masszával, teszünk beléjük egy - egy szem meggyet, a nagyobb formákba mehet kettőt - kettőt.

Ezek után ráhalmozzuk a maradék tésztát, a tetejükre étcsokoládécseppek szórunk, és végezetül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.



Adag: 24 db kicsi és 6 db nagy muffin
Elkészítési idő: 25 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel